Fudgy Chocolate cake tart
Kategori: Allmänt
Fudgy Chocolate Cake Tart
Ingredienser botten:
2 dl mandelmjöl (mixa hela mandlar)
1.5 dl kokosmjöl
6 msk rå kakao
3 msk agave sirap
3 msk kokosolja
1/2 tsk havssalt
Ingredienser fudgekrämen:
3 dl rå kakao
2 dl agave sirap
3 msk kokosolja
1/2 tsk havssalt
Gör såhär:
Blanda samman alla ingredienser till botten med en gaffel och pressa ut den jämna massan i 2 stycken portionsformar med en diameter på 15cm. Alternativt i 4/6 mindre formar för en mer passande size för denna dessert. Rör sedan ihop alla i gredienser för fudgen och fördela jämt i formarna. Kyl i minst 2h innan servering. Fudgetarten serveras bäst kall och toppad med antingen frysta eller färska hallon, de ger en fin balans mellan det söta och syrliga.
Bon apetit!

Denna dessert ger en fulländad smakupplevelse med det söta och syrliga från hallonen, tillsammans med den mäktiga chokladskapelsen på en smulig nötbotten med den underbara fudgefyllningen som smälter på tungan! Övertalad att pröva? ;)
Peace out!